Kezdőlap Címkék Ezer forintos

Címke: ezer forintos

Holnap kifut a régi ezres

0

Meglepően sok a régi ezer forintos a forgalomban, noha holnap lehet velük utoljára fizetni. Utána bankokban, takarékokban és postákon, valamint az MNB-ben cserélik be.

Holnap kikerül a kereskedelmi forgalomból a régi ezer forintos, s azután már csak az újat fogadják el a kereskedők. Ezt követően három évig a pénzintézetekben, 20 évig pedig a Magyar Nemzeti Bankban lehet beváltani – ahogyan minden eddigi bankjegy-csere esetében történt.

Az MNB tájékoztatása alapján meglepően sok a forgalomban lévő ezresek közt a jelenlegi: 81 százalék, a többit a jegybank folyamatosan bevonta és helyettük újat bocsátott ki.

Holnaptól jönnek az új ezresek

0

Márciustól új ezerforintos bankjegy kerül forgalomba. A jelenlegivel október végéig lehet fizetni, azután csak cserével szabadulhatunk tőle.

Márciustól kezdődően hozza forgalomba a Magyar Nemzeti Bank az új ezres bankót – tudatta a jegybank. Mint írják, az új papírpénz képi megjelenésében megújult, a biztonsági elemeiket tekintve is korszerűbb lett.

Fokozatosan kerülnek be a forgalomba az új ezresek, egy ideig a régivel együtt lesz megtalálható. A régivel október 31-ig lehetséges a fizetés, azután beváltással lehet újra cserélni: a postákon és a bankfiókokban, az MNB lakossági pénztárában pedig 2038. október végéig.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK