Kezdőlap Címkék Elvis Presley

Címke: Elvis Presley

Elvis még ma is vagyonokat hoz

0

„Okos karrierlépés volt” – állítólag ezt mondta egy zeneipari bennfentes Elvis Presley halálára reagálva. A megjegyzés ugyan mérhetetlen cinizmusról árulkodik, de nem áll messze a valóságtól. Az akkor lefelé menő spirálban lévő énekes – pénzben is mérhető – népszerűsége 40 évvel később is vitathatatlan.

S nem csak Elvis Presleyre igaz, hogy a halála fellendítette a vele kapcsolatos termékek eladását. Bob Marley, Jimi Hendrix, David Bowie és egy sor más zenészre is áll ez – írja összeállításában a BBC. Elvis öröksége és értéke azonban kiugrónak mondható: a Forbes’ szerint tavaly egymillió albuma kelt el,

s 27 millió dollár bevétellel gyarapodtak az örökösök.

De nem csak ők, mindazok máig sokat tudnak keresni rajta, akik Elvishez kötődő vagy köthető tárgyakkal, lemezekkel, poszterekkel, stb. , de akár ételek forgalmazásával foglalkoznak. Például a 42 éves korában elhunyt énekes kedvenc szendvicséből tavaly 11 ezret adott el az Elvis híres otthonának a nevét viselő, az annak mintájára egy rajongója által felépített Graceland Randers Dániában, amelyet – jogvita miatt – át kellett keresztelni Memphis Mansions-re.

Népszerűek az emléktárgyak is. A London-központú Elvisly Yours például már több mint ötven országban értékesíti az énekeshez köthető, rá emlékeztető relikviákat, tárgyakat, jelenleg közel 70 ezer darabot kínál az oldal.

Tegyük hozzá: Elvis halálának a 40. évfordulója újabb alkalmat ad arra, hogy ismét rá,  munkásságára irányuljon a figyelem. Világszerte megemlékeznek róla ezekben a napokban. Nem volt ez másként Budapesten sem.

 

 

 

Elvisre emlékeznek Budapesten

0

A róla elnevezett parkban gyűlnek össze magyar rajongói a ma negyven éve elhunyt Elvis Presleyre emlékezve.

Több száz résztvevőt várnak a Magyar Elvis Klub által szerda este hét órára szervezett eseményre, amelyen mécseseket gyújtanak és akusztikus zenélés is lesz a fővárosi Elvis Presley parkban a negyven éve elhunyt amerikai énekesre emlékezve.

Élete során Elvis Presley

több, mint 150 albumot adott ki, ezekből 1 milliárd darab kelt el világszerte.

Mintegy hétszáz dalt énekelt lemezre, köztük olyan sikereket, mint a Jailhouse Rock, a Can’t Help Falling in Love vagy a Love Me Tender. Csak Las Vegasban 636 teltházas koncertet adott. Három Grammy-díjat nyert, 18 listavezető dala volt, 149 számát jegyezték a listán.

Hét évvel ezelőtt Budapest díszpolgára lett, mert népszerűségét felhasználva 1956 decemberében az Ed Sullivan Show-ban adakozásra szólította fel az amerikaiakat. Felhívásának hatására

több tízmillió svájci frank értékű segélycsomag érkezett hazánkba

1957-ben a forradalom leverése után.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK