Kezdőlap Címkék Ellenzékiség

Címke: ellenzékiség

Szalad a szekér…, de a Bölcsek köve még nincs rajta

Hogy lettél milliomos? – kérdi a legnépszerűbb magyar énekes Orbán Viktor rokonaitól, barátaitól és üzletfeleitől.

Cunami söpör majd el titeket – jósolja Azariah a fiatal énekes, aki nemrég háromszor is megtöltötte a Puskás Stadiont rajongóival. Ezért Orbán Viktor is megpróbált barátkozni vele, de mint látjuk a siker e tekintetben sem teljes. A magyar miniszterelnöknek egyszerre kell szembenéznie kül- és belpolitikai válsággal, de az igazán nagy krízis az, amiről  most Azariah dalol: miközben a magyar lakosság életszínvonala csökkent Mészáros Lőrinc 150 milliárd forinttal lett gazdagabb egyetlen év alatt! Mégis miért? Erre az egyszerű kérdésre Orbán Viktornak semmiféle hihető válasza sincsen a nemzeti együttműködés rendszerének tizennegyedik évében.

Húsvét hétfői meglepetés Orbán Viktornak

Faszt érdekel az, hogy hogy lettél milliomos?

Jön majd egy cunami,
és minden szarod elmossa,
Ha nem te éled meg,
Hát majd a kövi generáció

Ez a cipoe című szám nem épp finom figyelmeztetése a nemzeti együttműködés rendszerének, amelynek propaganda gépezetének is van egy üzenet:

Így ha netalán a szél jártatná a szád
Vagy hoznád másra rá a frászt
Egy buta Origo cikkel
Te propagandagép

Rogán Antal a propagandagépezet és a titkosszolgálatok felügyelője a nemzeti együttműködés rendszerében. Tóni neve előkerült a válság során hiszen Magyar Péter hangfelvételén is elhangzik, mely a Völner – Schadl korrupciós ügyet érinti. Magyar Péter egyértelműen arra célzott, hogy a Völner – Schadl korrupciós páros felső kapcsolata nem Varga Judit volt, akit megbuktattak az igazságügyi minisztériumban hanem Rogán Antal, akinek Magyar Péter szerint hamarosan keresnie kellene egy olyan országot , mellyel Magyarországnak nincsen kiadatási egyezménye. Az, hogy Magyar Péter ügyvédje nem más mint Bárándy Péter egykori igazságügyi miniszter, azt sejteti, hogy komoly ügyről van szó. Bárándy úgy nyilatkozott, hogy “az ügyészség nem tehet mást minthogy vizsgálatot indít.” Az ügyészség a maga részéről közölte: tudja, hogy kicsoda Tóni. Csakhogy Rogán Antal a hatalom második számú vezetője, aki már négy választást nyert meg Orbán Viktornak. Jelenleg ő pótolhatatlan a hatalom gépezetében hiszen a propaganda és a titkosszolgálatok irányítása egész embert kíván: Sztálin mellett is ott állt Berija, Brezsnyev mellett Andropov.

A korrupciós vizsgálat elérhetne Orbán Viktorig is

Erre célzott már Magyar Péter is, aki Rogán Antal után célba vette a miniszterelnököt is. Maffia hasonlata nyilvánvalóvá tette, hogy ő a főnöke a korrupciós piramisnak: Orbán hozza meg a legfontosabb döntéseket. Magyar Péter korábban arról is beszélt , hogy az elit valójában egy vegyes társaság , amely a Fidesz vezérkarából és néhány milliárdos üzletemberből áll. Ebben a körben dőlnek el a legfontosabb gazdasági ügyek például az, hogy az energia rendszer milyen irányban változik: mit fejlesztenek kormányzati támogatással? Bár Orbán Viktor folyamatosan a szuverenitásról beszél , de pontosan tudja, hogy Magyarország a globalizált világban csakis úgy érvényesülhet hogyha pénzügyileg erős partnerekkel működik együtt. Ennek jó példája a kínai – német együttműködés Debrecenben az elektromos autók illetve akkumulátorok gyártásában. A másik ilyen a pesti Dubaj, amely hatalmas pénzeket mozgat meg ráadásul olyan partnerekkel, akik számára a korrupció az ügyintézés megszokott része. A katari emír annak idején Sarkozy francia elnök támogatásával vásárolta meg a futball világbajnokságot. Augusztus huszadikán ő is a díszvendégek között szerénykedett a karmelita kolostorban.

Magyarország az Európai Unió legszegényebb és legkorruptabb állama – ezt hangsúlyozza Magyar Péter, aki újabb tüntetést szervez. Erről dalol Magyarország legnépszerűbb énekese. Nem csoda, hogy Orbán Viktor egyelőre vár a csattanós válasszal, a márciusra beígért békemenet pedig valamilyen oknál fogva elmaradt…

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!