Kezdőlap Címkék Einstein

Címke: Einstein

Orbán kockajátékot játszik velünk

„Isten nem játszik dobókockával.” – mondta Einstein. Orbán igen, pedig ő abban a szerepben is szívesen tetszelegne, de ha tetszik azt is mondhatom, hogy tizenkilencre simán lapot húz, és nem azért mert olyan kemény, belevaló srác, hanem mert a mi életünkkel játszik, és hazug kommunikációján keresztül ő akkor is nyer, ha mi abba közben beledöglünk.

Két hete is van már annak, hogy morgolódásaim közepette  leírtam:

„…néha el lehetne engedni egy-egy ilyen üzletet mint a Sinopharm, néha meg kellene elégedni olyannal, ahol nem csöppen-csurran egyéb bankszámlákra némi alkotmányos költség.”

Akkor még csak megérzésemre alapozva írtam le ezeket a sorokat, pusztán azért, mert van némi fogalmam a Szijjártó privát üzleti alapján működő cégek hátteréről, azokról a fürkészekről akiket korábban Orbán is pozitív kontextusban említett.

A héten szinte minden létező ellenzékinek mondható portál és újság foglalkozott azzal, hogy mennyivel drágábban vásároltuk a bevizsgálatlan kínai vakcinát, mint az Unió által jóváhagyott és korszerűbb technológiával gyártott oltószereket.

Erre hívta fel a figyelmet a New York Times is. A most nyilvánosságra hozott szerződésből az derül ki, hogy a Sinopharm oltóanyag 30 euróba vagyis 36 dollárba kerül! Közben pedig az Orbán kormány azzal indokolta az amerikai Moderna vakcina elutasítását, hogy az túlságosan drága. Az Európai Unió szerződése szerint a Biontech-Pfizer vakcina 15,50 euróba kerül. Magyarország az orosz vakcinát, a Szputnyik V-öt 9,95 euróért kapja. Vagyis jóval olcsóbban mint a kínai oltást, amellyel a miniszterelnököt is „beoltották”.

A vészhelyzetre hivatkozva nem tartottak versenytárgyalást, és egy olyan kormányközeli céget bíztak meg a vásárlással, amely Bicske közelében már eléggé lejáratta magát. Ráadásul a tulajdonosi szerkezetben villámgyors változások voltak – nyilatkozta a New York Timesnak a Transparency International vezetőmunkatársa. Ligeti Miklós azt is elmondta, hogy a szerződés szerint Magyarország 5 millió Sinopharm vakcinát kap, a méregdrága egységárral beszorozva mely egészen láthatóan csinos összeget tesz ki.

Mindeközben a cég, amely nyilvánvalóan csak fedő szerepet játszik, mindössze 9 ezer eurós tőkével rendelkezik!

Ki köt üzletet ilyen céggel? Csakis az, aki tudja, hogy a cég mögött Orbán Viktor miniszterelnök és természetesen a Főfürkész Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter áll.

A Transparency International magyar szakértője szerint ez felveti a korrupció gyanúját.

Előbb szokásos módon „nem hazudtak” csak egy szó sem volt igaz abból amit mondtak. Végül a sajtó emberei csak kikényszerítették, hogy tegyék nyilvánossá az orosz és főképpen a kínai oltóanyag beszerzés okmányait. Közzétették.

Meglepetés senkit nem ért, valóban drága áron vették a bevizsgálatlan – de higgyük el – valószínűleg hatékony, ámde korszerűtlen technológiával készített oltóanyagot, mint a korszerű, bevizsgált és az Unióban is engedélyezett vakcinákat.

Itt aztán véget is érhetne  a dolog, senki nem lepődik meg a kormány és kormányfője újabb hazugságain.

Ismételten megállapíthattam „magyar életek megmentésénél” alighanem voltak fontosabb szempontok, pontosan úgy ahogyan az a lélegeztetőgépek beszerzésénél is történtek.

Esküszöm, nem is akartam tovább lovagolni a dolgon, még akkor sem, ha már alig fér el a sok hasonló eset a sufniban, ahol az utóbbi tíz év hazugságait őrzöm.

Csak hát az a kisördög… A Telex jól végigkövette  az ügyletet lebonyolító cég hátterét, de azért én még meg szerettem volna nézni a cég hátteréről  néhány adatot, és be is ütöttem az e cégjegyzék keresőjébe: Danubia Gyógyszerkereskedelmi és Szolgáltató Kft. nevét, sőt cégjegyzékszámát is, amire ez az Igazságügyminisztérium tulajdonában lévő adatbázis a következő keresési eredményt adta ki:

„2021. március 14. napján 13 óra 06 perckor a megadott feltételekkel a cégnyilvántartásban nincs nyilvántartott adat.”

Tony Blinken amerikai külügyminiszter nemrég kijelentette: külföldön is utána mennek a nagy korrupciós ügyeknek. Különösen így van ez, ha azok egy szövetséges állam és a stratégiai ellenfél Kína között megkötött üzlet.

A New York Times végül azt is megírja, hogy a kínaiak még mindig nem tették közzé a vakcina harmadik teszt fázisának eredményeit pedig lényegében ettől függ az, hogy mennyire hatékonynak ismerik el a Sinopharm oltóanyagát.

Történelmünk során immáron másodszor hadat kellene üzennünk az Egyesült Államoknak, mivel azok ott mind Soros György kottájából játszanak, pont úgy ahogyan a libsi Unió Gyurcsány Ferencéből!

p.s.: Már szóltak Heinrich Pecina-nak a New York Times felvásárlásáról, úgyhogy az ügylet más folyamatban.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK