Kezdőlap Címkék Egyitpom

Címke: Egyitpom

Ez volt ma – 2017. november 24.

0

Több száz halott egy egyiptomi mecset elleni merényletben; EU csúcs: az Európai Unió határozottan elítéli az ukrajnai orosz agressziót, és soha nem fogja elismerni a Krím félsziget illegális annektálását; Kovács László a FüHü-nek: Orbán Viktor szövetségi politikája folytatódna, akkor kisodródnánk az unióból, és Magyarország csak egy sötét folt maradna Európa térképén; Dobrev Klára szerint csak azért idézték be a NAV-ba, hogy le tudják fotózni Gyurcsány Ferenc feleségét.

Kétszáznál is több halott egy egyiptomi merényletben

Legalább 230 ember meghalt, amikor egy mecsetnél robbantottak, illetve lövéseket adtak le a gyülekezetre Egyiptom észak-sínai kormányzóságában.

A merénylet Bir al-Abed városában történt, nem messze El-Arístól, a kormányzóság központjától.

A helyi rendőrség beszámolója szerint a pénteki imára összegyűlő embereket támadták meg. Rengeteg a sérült is, a beszámolók több mint száz sebesültet említenek.

A Guardian arról ír, hogy a mecsetben az ima végén robbant a bomba, a kitóduló emberekre pedig négy katonai terepjáróból nyitottak tüzet.

A Sínai-félszigeten az elmúlt három évben rendszeressé váltak az iszlamista terrortámadások.

Tusk: az EU elítéli az ukrajnai orosz agressziót

Az Európai Unió határozottan elítéli az ukrajnai orosz agressziót, és soha nem fogja elismerni a Krím félsziget illegális annektálását – jelentette ki Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke az uniós és a keleti partnerségi országok vezetőinek pénteki brüsszeli csúcstalálkozóján.

Sajtótájékoztatóján Tusk azt közölte, hogy az előző napon öt ukrán katona vesztette életét a Donyec-medencében, és ez ismételten rávilágít „az ukrajnai orosz agresszió tragikus következményeire”. Kiemelte: „lépésről lépésre egyesítjük Európát” a keleti partnerséggel, amely jelentősen javítja a felek állampolgárai és vállalkozásai közötti kapcsolatokat.

Ugyanakkor hozzátette, hogy a partnerországokban a befagyott és az aktív fegyveres konfliktusok „komoly nehézségeket okoznak, és akadályozzák a fejlődést”.

Magyarország csak sötét folt maradna Európa térképén

Nem a kiszivárogtatás szándékával hozta nyilvánosságra az MSZP és a Demokratikus Koalíció egyezségéről szóló hírt Kovács László. A szocialista párt korábbi elnöke exkluzív interjút adott a Független Hírügynökségnek, melyben egyértelművé tette, hogy a megállapodásról szóló hírt magától a pártelnöktől, Molnár Gyulától kapta. Az egykori külügyminiszter arról is beszélt, hogy ha az ellenzék kerül hatalomra, akkor megváltozik a külpolitika iránya. Amire azért is szükség van, mert ha Orbán Viktor szövetségi politikája folytatódna, akkor kisodródnánk az unióból, és Magyarország csak egy sötét folt maradna Európa térképén.

Dobrev Klára „teljes fegyverzetben” tanúskodik

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága tanúként idézte be péntekre Dobrev Klárát, aki a kihallgatás után elmondta, hogy azt csak azért rendezték meg, hogy a sajtó le tudja fotózni Gyurcsány Ferenc feleségét, amint tanúként be kell fáradnia a rendőrségre ebben a büntetőügyben, és így hírbe keverjék.

Dobrev Klára néhány perccel 12 óra után lépett ki a kecskeméti NAV épületéből. Az ügy pikantériája, hogy a kihallgatásról a kormánypárti sajtó hamarabb értesült, mint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök felesége.

Dobrev az épület előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a kihallgatás szerinte furcsa és értelmetlen volt, hiszen a nyomozó nem tudott feltenni neki egyetlen olyan kérdést sem, ami ne lett volna már előre leírva a papírjaiba.

Elvakult sötétség

Alföldi Róbert rendezésében brutális A sötétség hatalma előadása a Budaörsi Latinovits Színházban. Dermesztő, ahogy például egy zabi csecsemőt totálisan elállatiasodva eltesznek láb alól. A hátborzongatóan elaljasodott férfi deszkákat dob rá, azokon ugrál mind vadabb dühvel, és közben magából kikelve üvölt, mint a sakál. Az elvakult sötétségről, az emberből kibukó, fékezhetetlenné váló agresszióról, a gyűlöletről, a boldogtalanságról, a végletes kiszolgáltatottságról, és még annyi mindenről regél a megrendítő produkció.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK