Kezdőlap Címkék Bostoni Szimfonikusok

Címke: Bostoni Szimfonikusok

Bréking nyúz, 2017. december 31. – Tudósítás a másik valóságból

0

Az év utolsó napjára is felbukkannak jó témák az „alternatív valóságban”. Természetesen van sorosozás, vonázás és boktázás, illetve a migránsok ismét elbánnak az őslakos európaiakkal, nem szólva a tengerentúli törekvésekről, hogy a PC egyében kvótákat vezessenek be a zeneművészeti előadásokon. Érdemes olvasni!

 

Pesti Srácok: Kipukkasztott Botka, kitömött Vona, Soros kilövési listája – Szavazzon az év legjobb belpolitikai PS-sztorijára!

A PestiSrácok.hu összegyűjtötte az év szerintük tíz plusz egy legjobb PS-sztoriját, és arra kérte az olvasókat, hogy szavazzanak, és döntsék el, hogy melyik közülük a leges-legjobb. A választás nem könnyű – írja a portál, amely szerint 2017-ben olyan sztorijaink voltak, amelyek bejárták a magyar sajtót és közéletet, jelentős és komoly visszhangot generálva.

„Kipukkasztottuk Botka Lászlót, lebuktattuk a Simicska zsebében ülő Vona Gábort, megszereztük a plakátmutyi-szerződéseket és Soros György kilövési listáját, de nagyágyúkkal is olyan vitákat folytattunk, amelyeket csak nálunk láthattak.”

888.hu: Vallási okokból nem adott karácsonyi sonkát az idős nőnek a muszlim gondozó

Egészen szörnyű esetről számol be a 888.hu: egy idős nőnek, aki sonka nélkül maradt. Mindez persze Svédországban történt.  „Az egyik trollhattani idős nő kénytelen volt bemenni az önkormányzathoz, hogy panaszt tegyen, amiért a kirendelt gondozó megtagadta, hogy elmenjen a boltba és vegyen neki a hagyományos karácsonyi sonkából.” – írj a portál. Az idős gondozó azzal indokolta döntését, hogy a vallása ezt kifejezetten tiltja neki.

Origo: Kvótát vezetnének be, hogy ne csak fehér férfiak zeneműveit játsszák

Határozott hangú, nyílt levélben szólították fel a világ egyik leghíresebb zenekarát, a Bostoni Szimfonikusokat a városban és környékén élő zenészek, hogy ne kizárólag „fehér férfiak” zenéjét játsszák ezentúl. Egyenesen kvótákat is felállítanának: a Boston Globe-ban közzétett követelésük szerint azt akarják, hogy már a kész, idei évad programját is változtassák meg, és a tervezett egy női zeneszerző helyett legalább öt, színes vagy női zeneszerző művét játssza a zenekar. Jövőre pedig 20%-os kvóta legyen. Azaz, a zeneművek ötödét ne fehér férfi zeneszerző írja. Ezt követelik. Vagyis, a komolyzene világában is megjelent a „politikai korrektség” őrülete – tény, hogy kevés a korszakos, nem fehér férfi zeneszerző.

Magyar Hírlap: Szigorúbban ellenőriznék a menedékkérők életkorát Németországban

Továbbra is „túl sok menekült” próbálja becsapni a hatóságokat, fiatalkorúnak vallva magát, holott már felnőtt – idézi a Magyar Hírlap Joachim Herrmannn bajor belügyminisztert, a Keresztényszociális Unió (CSU) politikusát, aki szerint szigorú szabályokat kell bevezetni az életkor orvostudományi módszerekkel végzendő megállapítására valamennyi menedékkérő esetében, akik  „nem egyértelműen gyermekek”.

Szerdán a Rajna-vidék-Pfalz tartományi Kandelben leszúrt egy 15 éves lányt egy hivatalosan 15 éves afgán menedékkérő. A német nyilvánosság több tényezője, köztük a Bild című újság – az ország legnagyobb példányszámú napilapja – és a Bundestag harmadik ereje, a CDU/CSU pártszövetségtől jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) megkérdőjelezte, hogy az időközben emberölés gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett menedékkérő valóban fiatalkorú.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK