Kezdőlap Címkék Bevándorlás. Hidvéghi Balázs

Címke: bevándorlás. Hidvéghi Balázs

Lapszem – 2018. január 17.

0

Ma Az Antalok és az Antóniák ünneplik a névnapjukat. Reggel, délelőtt az ország számos pontján lehet még csapadék – a főváros környékén ónos eső is –, később elszórtan fordulhat elő eső, később esetleg hózápor. Felhős lesz az ég, a nappali hőmérséklet 1 és 7, az éjszakai 3 és +3 fok között alakul. Nézzük, miről írnak a mai lapok!

 

Népszava – Kettészakadt a Jobbik Egerben

Tizenegy párttag kedden kilépett a Jobbikból, miután a párt gyors döntéssel a hétvégén feloszlatta az egri alapszervezetet – írj a lap. Az alapszervezet azonban máris újjáalakult, elnökévé Mirkóczki Ádámot, alelnökévé Ecsedi Tamást választották. Az országos elnökség döntését múlt héten csütörtökön kézbesítették a korábbi elnökségnek, azzal az indoklással, hogy a csoport inaktív, és egyes tagok ellenséges fideszes médiumok felé belső információkat szolgáltattak ki – mondta a Népszavának Bognár Ignác korábbi alapszervezeti elnök, a városi önkormányzat egyik jobbikos tagja. Az új alapszervezet megalakulására sem őt, sem Tóth István alelnököt nem hívták meg: utóbbi távozik is a pártból, Bognár egyéni tag marad, s továbbra is jobbikosként ül a városi közgyűlésben.

A volt elnök szavai szerint ők többször is jelezték, hogy nem értenek egyet a néppártosodással, s továbbra is nemzeti radikálisként szeretnék meghatározni magukat.

Magyar Nemzet – Migrációs sorvezetőt kaptak a fideszes képviselők

Rosszul érinthette a Fideszt, hogy míg évek óta nagy erőkkel folytat migrációellenes kormánypropagandát, addig a sajtó beszámolt róla, hogy Magyarország több mint 1300 menekültet fogadott be tavaly. Legalábbis erre utal, hogy – miként azt a Magyar Nemzet megtudta – hétfőn személyesen a kormánypárt kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs által aláírt sorvezetőt küldtek ki országgyűlési képviselőik és választókerületi elnökeik számára.

Ebben arra kéri a fideszeseket, hogy gyakorlatilag a Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfő esti közleményével teljesen megegyező érvelést használjanak a témában.

Többek közt arról írnak: olyan ellenzéki politikusok bírálják a magyar kormányt, „akik teljesen nyilvánvalóan Soros zsebében vannak, akik lebontanák a kerítést, és végrehajtanák az Európai Parlament által szorgalmazott, felső határ nélküli, kötelező betelepítési kvótát”. Arra is kitérnek, hogy a genfi egyezmény szerint akik nemzetközi védelemre jogosultak, azoknak védelmet kell adni. Utóbbira az jogosult, akinek az élete veszélyben forog. Mint fölhívják a figyelmet, a nemzetközi védelemben részesülők száma nyilvános adat, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal honlapján megtalálható.

Magyar Idők –  A kormány illetéket vetne ki a migrációt támogató szervezetek bevételeire

További részletekkel szolgáltat a kormány Soros György kitiltási tervével kapcsolatban a Magyar Idők, amely azt írja: formálódik a Soros György és hálózata elleni akcióterv, amely több jogszabály-módosítással és szankciókkal szoríthatja vissza a migrációt támogató szervezeteket. A lap értesülései szerint megvizsgálnák az amerikai–magyar kettős állampolgárságú Soros György Magyarország területéről való kitiltásának törvényi lehetőségét, illetve az ehhez szükséges jogszabály-módosítást. A többpontos akcióterv értelmében nyilvántartásba vennék a bevándorlást támogató szervezeteket, illetve megszüntetnék ezek nonprofit státusát.

Az akcióterv harmadik pontja szerint a migrációt elősegítő szervezetek bevételeire bevándorlásszervezési illetéket vetnének ki.

A lap ugyanebben a cikkben számol be arról, hogy politikai határozatot fogadott el a Soros-terv elutasításáról a Fidesz országos választmánya. Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója a testület tegnapi tanácskozása után tartott sajtótájékoztatóján közölte: felhívták a kormányt, hogy minden eszközzel lépjen fel a Soros-terv végrehajtása ellen, szükség esetén akár törvényi úton korlátozza a Soros-hálózat bevándorlásszervező tevékenységét és további terjeszkedését.

Magyar Hírlap – Iskolák felújítását támogatja a magyar kormány Erdélyben

Többnyire intézményépítésre fordítja az Erdélyi Református Egyházkerület azt a 26,78 milliárd forintos támogatást, amelyet a magyar kormány az elmúlt év végén ítélt meg számára – idézi Kató Béla, az egyházkerület püspöke által a Maszol.ro portálon közzétett interjújában. Több mint 300 beruházás terveit dolgozták ki és tették le a magyar kormány asztalára. Megjegyezte: az ezekre megítélt támogatás összege nagynak tűnhet, de száz év alatt felhalmozódott hiányokat próbál pótolni. A püspök szerint a támogatás a teljes erdélyi magyar közösséget segíti, felekezeti hovatartozástól függetlenül, csupán a templomfelújításokra szánt részének a haszonélvezője kizárólag a református egyház. Az összeg mintegy kétharmadát fordítják intézmények építésére, megerősítésére, és az oktatási intézmények élveznek elsőbbséget. Kató Béla szerint

az egyházi vagy magyar iskolákba járó diákoknak nem lehet az az osztályrészük, hogy leromlott állapotú, szűk épületekben tanuljanak.

Ezért elengedhetetlen a visszaszerzett egyházi iskolaépületek korszerűsítése – tette hozzá. Határozottan elutasította, hogy a támogatás az egyháza lekenyerezése lenne a magyarországi parlamenti választások évében. Elismerte, hogy jó személyes kapcsolatot ápol Orbán Viktor miniszterelnökkel, de ezt annak tulajdonította, hogy előtte is, amiként mások előtt is mindig nyíltan beszélt a nézeteiről, terveiről.

 

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK