Kezdőlap Címkék Berség

Címke: berség

Az emberség erejével – alapítvány egy jobb világért

0

Az emberség erejével Alapítványt 2006-ban indították el lelkes pécsi fiatalok, hogy az emberi jogok és a szolidaritás eszméit népszerűsítsék. A szervezet fő célja a társadalmi befogadás erősítése, az elnyomott, hátrányosan megkülönböztetett csoportok támogatása és többségi társadalom érzékenyítése által.

Az alapítvány 2010-ben kezdett dolgozni, Pécs keleti, szegregálódó városrészében, Gyárvároson. A kezdeti iskolai után szabadidős programokból, előbb a Menedék ifjúsági klub jött létre, majd 2013 tavaszán az Élmény Tár Tanoda. A tanoda profiljában megtalálható

a tanulássegítés, tanulási projektek, rendszeres műhelyek (kézműves-alkotó, média, foci, élménypedagógia, stb.), szabadidős programok és táborok.

A tanoda küldetése, hogy az oda járó, többségében mélyszegénységben élő és/vagy roma gyerekek hozzá jussanak azokhoz az élményekhez, amelyek szerencsésebb sorsú társaik számára mindennaposak, legyen szó, lovaglásról, múzeumlátogatásról, moziról, vagy korcsolyázásról. A programok alapja a tapasztalati, nem-formális tanulás. A gyerekek szülei számára 2015-ben indult közösségfejlesztő folyamat, rendszeres találkozókkal, személyes mentorálással, szabadidős programokkal, helyi érdekérvényesítő kezdeményezésekkel.

A szervezet 2007-ben indította első emberi jogi nevelési programjait, helyi általános- és középiskolákkal együttműködve. 2015 tavaszától 2016 tavaszáig, az alapítvány szakemberei, a Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásával valósítottak meg 8 hosszú távú emberi jogi nevelési folyamatot, melyek igazodnak a Nemzeti Alaptantervhez és a hatályos kerettantervekhez, így Magyarország egész területén adaptálhatók. A 8 folyamat tematikáját, óravázlatait és tapasztalatait az „egyMÁStan című, ingyenesen letölthető kiadvány foglalja össze.

Az emberség erejével Alapítvány két emberi jogi nevelési online platformot is üzemeltet:

az Emberség SZabad E-gyetem (E.SZ.E.) e-learning kurzusokat kínál, az Emberség Játszótér pedig olyan online játékokat tartalmaz, melyeket oktatási célokra is lehet használni. Az emberi jogi nevelés és a demokratikus állampolgárságra nevelés elterjesztése érdekében, a Pécsi Tudományegyetem több képzésében (szociális munkás, pedagógus) tartanak órákat, vagy teljes szemináriumokat az alapítvány trénerei. A szakemberek számára elérhető képzések közül több is rendelkezik akkreditációval.

Az emberség erejével Alapítvány fontosnak tartja a civil szervezetek együttműködését, ezért kezdeményezte a Pécsi Emberi Jogi Nevelési Munkacsoport létrejöttét, amelynek jelenleg 7 szervezet tagja, akik különböző emberi jogi nevelési programokat üzemeltetnek. Ezen túl, az alapítvány tagja a Magyar Szegénységellenes Hálózatnak és rendszeresen dolgozik nemzetközi együttműködésekben is (Fiatalok Lendületben Program, Erasmus+).

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK