Kezdőlap Címkék Arab írás

Címke: arab írás

Bréking nyúz, december 21. – Tudósítás a másik valóságból

0

Botond a 888.hu-n a bajorokat félti az arab betűktől, de nemcsak Münchenben életveszélyes a helyzet, hanem ahogy a Ripost állítja a párizsi tömegközlekedésben is. Bayer a Magyar Időkben egy általa elképzelt baloldali értelmiség levelével szólítja meg az olvasóit, míg a Pesti Srácok a svéd liberálfalanszter mindennapjairól regél.

888.hu: Arab város lett München

Törzsolvasónk, Botond a napokban Münchenben járt. A városnézésről rengeteg képet lőtt, amelyeket meg is osztott a 888-cal. Botondot megdöbbentette a müncheni multikulti.

Ezek a képek a müncheni fő vasútpályaudvar környékén készültek. Innen indultam el a távolabb lévő szállásomra, gyalog. Az elején nem csináltam fotókat, mert azt gondoltam, hogy csak véletlen, hogy ennyi arab felirat van. De amikor már 10 perce sétáltam és mindenhol arab kiírásokat láttam, akkor már kezdtem besokallni. A képek egy 15 perces sétát rögzítenek Münchenben” – írta nekünk Botond.

Érdekesség, hogy simán van olyan, hogy németül bizonyos táblák nincsenek is kirakva. Az egyik képen például egy hotel hátsó bejáratánál csak arabul van kiírva egy nyomatott lapra egy üzenet” – írta és kiemelte, hogy szerinte a McDonald’s a legdurvább.

Ripost: Rettegnek a nők a metrón és a buszokon

Egy friss francia felmérés szerint az elmúlt két évben 267 ezer ember szenvedett el valamilyen típusú szexuális zaklatást a francia metrókon, buszokon és villamosokon. Az áldozatok elsöprő többsége, 85 százaléka nő, bár egyre több férfi is beszámol nem kívánt kontaktusról.

A jelentés szerint a fővárosban a legrosszabb a helyzet és a 18-21 éves lányok válnak a legnagyobb eséllyel áldozattá, míg 30 évtől felfelé drasztikusan zuhan a molesztálások száma. A nők esetében a tapogatás és a sértegetés, célzás a leggyakrabban jelentkező támadás, míg a férfi áldozatok bámulásról, követésről és verbális inzultusokról számolnak be.

A válaszok alapján a szexuális ragadozók kedvenc vadászterülete a metró, itt tudják leginkább kihasználni a tömeg, a szűk helyek és a sötétség adta lehetőségeket.

Magyar Idők: Bayer levele

(…) Ez a szocializmus állása jelenleg, édes barátném. A Karácsony odagyűjtött bennünket maga köré, úgyhogy most már legalább mi együtt vagyunk, már csak ti hiányoztok, meg a Gábor, a Vona, akit, akárcsak a Gréczyt, a Gyurcsány Feri eszkábált össze használt rongyokból, uszadékfából, egyebekből. A különös anyagból.

És kéne még két farok. Bár abból van nekünk a legtöbb, de kettő még hiányzik. S láss csodát, drága barátném, ez is megoldódni látszik: a kutyapárt ígért kettőt!

Most már tényleg nem állíthat meg bennünket semmi és senki, legfeljebb az a hülye nép. Mindig azzal gyűlt meg a bajunk. De sebaj! Ha lesz rá mód, majd elfújjuk őket, mint a Szél!

Ölel régi barátod: a baloldali értelmiségi

Pesti Srácok: Ilyenek a svéd liberálfalanszter mindennapjai: “a nők ne menjenek egyedül az utcára”

Egyre nagyobb a botrány Svédországban, miután Malmö rendőrségének vissza kellett a vonnia azt a felszólítását, melyben azt kérték a nőktől, hogy a sötétedés után ne nagyon menjenek ki az utcákra. Egyelőre nem érkezett hivatalos indoklás, miért is kellett visszavonniuk a nyilatkozatot.

Anders Nilsson, a helyi rendőrség egyik vezetője azután közölte a már-már kijárási tilalommal felérő nyilatkozatot, hogy a hétvégén brutálisan megerőszakoltak a naplemente után nem sokkal egy 17 éves lányt a belvárosban. Egy hónapon belül ez volt a harmadik szörnyű eset, melyet napnyugta után követtek el Malmőben. Nilsson azt javasolja a nőknek, hogy sötétedés után lehetőleg csoportosan közlekedjenek az utcákon, úgy biztonságosabb.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK