Kezdőlap Címkék Apátság

Címke: apátság

Butikhotelt nyit a pannonhalmi főapátság

0

Szállodává bővítik a Pannonhalmi Főapátság tulajdonában lévő, háromszáz éves apátsági major épületegyüttest. A Marriott lánc úgynevezett butikhoteleinek egyike lesz az épület. Az ötmilliárdos beruházásból csaknem 3 milliárdot az állam fizet.

Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát írta alá szerdán Paul Rosenberggel, a Marriott európai fejlesztési igazgatójával a megállapodást, a tervek szerint a fejlesztés jövő márciusban kezdődik, a hotelt pedig 2020 húsvétján nyitják meg. Ez Magyarország első vidéki Marriott-egysége lesz.

A beruházás mintegy ötmilliárd forintba kerül, amelyet a kormány egy évvel ezelőtti határozatával 2,95 milliárd forinttal támogat.

A megállapodás keretében a főapátság minden évben meghatározott összeget fizet, hogy az Autograph by Marriott lánc tagja lehessen a négycsillagos besorolású hotel.

Az Autograph by Marriott az amerikai központú lánc

úgynevezett butikhotel-hálózata.

Ezek olyan szállodák, amelyek kisebb méretűek a szokásos hoteleknél, belvárosi, jól megközelíthető helyen találhatók, stílusukban egyedi, igyekeznek személyesebb kapcsolatot tartani a vendégekkel, gyakran nevükön is nevezi őket a személyzet.

A Marriott láncnak egy szállodája van Budapesten, a Duna-parti szállodasoron. Az Autograph by Marriott tagja a Boscolo Budapest.

A Pannonhalmi Főapátság 2012-ben döntött arról, hogy a város központi részén elhelyezkedő volt apátsági major épületét látogatóközponttá, kiállítótérré alakítja. A látogatóközpont azonban nem töltötte ki a telek teljes alapterületét, így a fennmaradó részek fejlesztési területként beépítetlenül maradtak.

Az apátsági majorban alakították ki a Pannonhalmi Apátsági Múzeum és Galériát. A kiállítótereket, a konferenciatermet és a cukrászdát részben áttervezik, funkcióikat is részben megtartják. Az épületegyüttes bővítésével 99 szobát, az apátsági gyógynövénykultúrára épülő wellnessrészleget, konferenciatermet, éttermet és látványsörözőt alakítanak ki.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK