Kezdőlap Címkék Anasztaszja Vaszjukevics

Címke: Anasztaszja Vaszjukevics

Szex, korrupció, avagy mi történt az orosz oligarcha jachtján?

0

Megjelent a könyv arról, milyen szexpartik zajlottak egy orosz oligarcha jachtján az elmúlt években. Ezekben az orosz politikai élet színe-java is részt vett. Az FBI is érdeklődik Trump miatt.

Oleg Gyeripaszka dollármilliárdos lett – a Forbes szerint 3,7 milliárd dollár büszke tulajdonosa -, miután meglehetősen kétes módszerekkel megszerezte magának az orosz alumíniumipart.  Nem sokkal később az amerikainak is egy jelentős részét. Sokat köszönhet a kapcsolatainak, melyek az orosz és az amerikai elithez kötik. Egy csinos belorusz lány, bizonyos Nasztya Ribka (eredeti nevén Anasztaszja Vaszjukevics), foglalkozására nézve „szexszakértő”, megírta emlékeit arról, hogy mi történt azon a jachton, ahol Gyeripaszka vendégül látta fontos vendégeit. Nevek ugyan nem olvashatók, de aki akarta, felismerte a szereplőket.

 

A csinos ifjú szexszakértő ugyanis

azt állította: sokat mesélhetne arról, hogy az oroszok hogyan segítették Donald Trumpot

az elnökválasztás idején 2016-ban. A törekvő leányzó ugyanis „szexedző” partnerével együtt bajba került Thaiföldön. Ahol iskolát alapítottak, melyben szép lányok azt tanulhatták meg, hogyan lehet befolyásos urakat elcsábítani a világ minden részén.

A 2017-18-ból ismert történetben a thai rendőrök lecsukták a belorusz-orosz párost és néhányat a törekvő tanítványok közül. Tíz év börtönnel fenyegették meg őket prostitúció miatt. Még Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is interveniált az érdekükben. Nem véletlenül.

Oleg Gyeripaszka jachtján

gyakori vendég volt egy orosz miniszterelnök-helyettes,

Szergej Prihogyko. Alekszej Navalnij, a legnevesebb ellenzéki politikus azt állította, hogy Gyeripaszka jachtján olyan szexuális szolgáltatásokat kapott, melyek jóindulatra hangolták az oligarcha iránt. Ráadásul a szexszakértő leányzó azt állította: a jachton megerőszakolták. Nem közölte, hogy ki, de Oroszországban sokan a miniszterelnök-helyettesre gondoltak. Putyin a legutóbbi kormányalakítás idején ki is hagyta őt a kormányból.

Azt nem tudni, mit mondott az FBI-nak Ribka. Gyeripaszkának fontos amerikai üzletei is vannak, meg jó kapcsolatai, melyekkel ki tudta vonni cégeit az Oroszország elleni szankciók alól. Az se világos, játszott-e ebben szerepet Nasztya Ribka, aki megírta pikáns emlékiratait.

Gyeripaszka Oroszországban mindenesetre beperelte a „szexszakértő” párost, és csodák csodájára megnyerte a pert. Krasznodarban a bíróság 1 millió rubelt ítélt meg. A rubel értéke annyira lement, hogy ez nem több fejenként 8000 dollárnál. Gyeripaszkát nem is a pénz érdekelte, hanem a „jó hírnév”.

Az AFP hírügynökség beszámolója szerint Thaiföldön

végül csak munkaügyi vétséget állapítottak meg.

Az előzetes letartóztatással letöltöttnek vették a börtönbüntetést és a párost kiutasították Thaiföldről. Vagyis a szexterapeuták mehetnek, amerre látnak.

A moszkvai hatalomhoz közel álló Rt.com szerint a szex szakértő páros hazatér  Oroszországba, illetve Fehéroroszországba. Nem biztos, hogy saját akaratukból. Putyin birodalmában nem épp elnézőek azokkal szemben, akik a fő ellenzéki, Alekszej Navalnij számára muníciót adnak, vagy az FBI-nak fecsegnek arról, hogy mit is tett az orosz hírszerzés Donald Trump érdekében 2016-ban az elnökválasztás idején.

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!