Kezdőlap Címkék állat

Címke: állat

Betört a konyhába egy medve Tusnádfürdőn, kirámolta a hűtőt

0

A lakók hiába hívták a segélyhívó számot, a hatóságok nem tudtak kimenni hozzájuk – egy másik medveriasztás miatt.

Az egyik lakó mesélte el a szekelyhon.ro-nak, mi történt. A medve betörte az ajtót, bement a konyhába, kinyitotta a hűtőt, és

megette a zsírt és a padlizsánkrémet.

A lakók persze felébredtek a zajra, felkapcsolták a villanyt, ekkor a medve az udvarra menekült az élelemmel, és ott evett tovább.

Közben hiába hívták a 112-es segélyhívó számot: ugyanis a hatóságokat előtte hívták egy közeli panzióhoz, onnan is egy medvét kellett elkergetniük.

Romániában körülbelül 6800 medve él, többségük a Székelyföldön. Az Olt folyó völgyében fekvő Tusnádfürdőt két oldalról is erdők övezik, szinte mindennap látni élelmet kereső medvéket a városban.

Megszökött egy pumakölyök

0

Megszökött egy hét hónapos pumakölyök a Prágához közeli Zvole kis állatkertjéből, mert valaki megrongálta a ketrecét.

„Egy szomszédunk vette észre a kis pumát, amikor sétálni vitte a kutyáját. A ragadozó elszaladt, mert megijedt” – közölte Tomás Machac, az állatkert vezetője.

Elmondta, hogy munkatársai keresik Izzyt, a vasárnap éjjel megszökött pumakölyköt, amely valószínűleg elbújt valahol a bokrok között.

Alena Steffelova, a prágai állatkert szóvivője szerint

egy puma akkor marad életben szabadon, ha már megtanult vadászni,

nyulak és őzek lehetnek a zsákmányai.
2016-ban egy tarajos sül szökött meg ugyanebből az állatkertből, akkor az állategészségügyi hatóság bírságot szabott ki a tulajdonosra.

Leleplezték a nemzetközi lóhús maffiát

0

Emberi fogyasztásra alkalmatlan lóhúst találtak az ellenőrök Spanyolországban még tavaly. Innen indult a vizsgálat, melyet aztán átvett az Europol.

A szálak messzire vezettek: a lóhús maffia nyolc európai államban ügyködött. A főnök egy holland kereskedő volt, aki Belgiumban élt és már korábban is megégette magát. Lasagna lóhúsból- így nevezte akkor a botrányt a sajtó amikor 2013-ban kiderült: az olasz éttermek egy része előszeretettel tett lóhúst a lasagnaba. Igaz, hogy erről a vendégeket elmulasztották tájékoztatni.

A 65 letartóztatott maffiózót állatkínzással, a fogyasztók megkárosításával, illegális kereskedéssel és pénzmosással gyanúsítják.

Meg persze azzal, hogy mindezt bűnszövetkezetben követték el. Még vizsgálják, hogy ez a lóhús maffia állhatott-e kapcsolatban azzal a kereskedői hálózattal, mely 2012-ben Nagy Britanniában értékesített 750 tonna emberi fogyasztásra nem alkalmas lóhúst.

Nagy Britannia amúgy is szerepel a mostani vizsgálatban, mely 8 európai államra terjed ki: Spanyolországból indult az ügy, mely azután kiterjedt az Egyesült Királyságra, Belgiumra, Franciaországra, Itáliára, Svájcra, Portugáliára és Romániára- közölte az Europol.

 

 

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK