Kezdőlap Címkék 3D

Címke: 3D

Ezek a játékok a legnépszerűbbek az interneten

0

Minden esetben a fogyasztók döntik el, hogy az adott játék valóban jó, vagy kizárólag időtöltésre alkalmas. Vannak azonban olyan változatok, amiket minden idők legtöbbet játszott játékaiként ismerünk. Hozzá kell tenni, hogy évről-évre változik a trend, így szinte nincsen olyan időszak, amikor ne kerülne előtérbe egy-egy újdonság.

Ebben a cikkben azokat mutatjuk be, amelyek jelenleg az internetezők körében a legnépszerűbbek.

Kedvelt online, PC-s és egyéb videojátékok

Ha azt gondolnád, hogy a játékpiac is olyan, mint bármelyik másik ágazat, akkor nagyon tévedsz. Bár tény, hogy a fejlesztők minden évben többször jelentetnek meg újdonságokat, az is igaz, hogy vannak klasszikusok, amikről senki nem tud lemondani. Ilyenek például az úgynevezett gyümölcsös játékok, amikből biztosan mindenki ismer legalább egy fajtát.

Persze ez közel sem azt jelenti, hogy az akciójátékok vagy éppen a sportjátékok ideje lejárt volna, hiszen mind a mai napig népszerű a Minecraft, a Nintendo, valamint a FIFA és a Forma 1-es változatok mindegyike.

Lássuk, hogy mik tarolnak napjainkban!

Minecraft – az internet egyik legjobb játéka

A Minecraft a Mojang Studios fejlesztésében került a piacra. Elérhető mind Microsoft Windows, mind Mac OS, mind Linux számítógépekre, így senki elől nincs elzárva a lehetőség, hogy kipróbálja ezt a fantasztikus játékot. A 2011-es megjelenés óta jelenleg nagyjából 95 millió online játékost tudhat magáénak, innen látszik, hogy mekkora népszerűségre tett szert az elmúlt egy évtized alatt.

Ennek a verziónak szinte minden létező kiadása azonnal tarolt. Nem véletlenül készült számos különböző módozat belőle, ezáltal senki nem unatkozhat. A felhasználóknak túl kell élniük és fel kell építeniük a campusukat, így szerezve teljes jogkört arra, hogy állattartó épületeket, élelmiszereket, valamint embereket vegyenek át.

A játék alapvetően egy 3D-s sandbox, amit nem igazán korlátoztak le, így lehetővé teszi, hogy azt csinálj vele, amit csak akarsz. Van benne túlélés mód, kaland mód, kreatív, illetve megfigyelő mód. Unatkoznod tehát biztosan nem kell egy Minecraft játék közben.

Apex Legends – az internet legjobbra értékelt játéka

Folytassuk a sort a legjobb értékelést elért változattal, amely a Respawn Entertainment nevéhez fűződik. Az Apex Legends elérhető Microsoft Windows-ra, PlayStation 4-re, valamint XBOX-ra egyaránt. A nagy siker abból is látszik, hogy 2019 óta volt olyan hónap, hogy 50 millió online játékost regisztráltak, ami hatalmas siker egy ennyire új videojáték esetében. Már a megjelenésének napján a hírekbe került.

Azok számára lesz befutó, akik szeretik a Fortnite vagy a PUBG változatokat, kedvelik a harctéri játékokat. Ebben hat játékosból álló csapat található, három játékossal egy-egy osztagban. A szigeten maradva erőforrásokat és fegyvereket kell zsákmányolni, hogy a csapat elleni harc sikeres legyen.

Amelyik osztagban több játékos marad életben, az nyeri meg a csatát. Ettől kezdve pedig a játék térképes részeit és a ping kommunikációs rendszerért is használni kell. Az Apex Legends nem véletlenül kapott helyet a 2022-es év legjobb szuperhős témájú videojátékainak sorában.

Ha már harci játék, akkor ezt ki kell próbálnod!

Az előbb említést tettünk a PUBG-kal kapcsolatban, amit a PlayerUnknown’s Battlegrounds dobott piacra. Ez a mai napig az egyik legnépszerűbb és legnagyobb harci játék, amit senki sem hagyhat ki, akit kicsit is érdekel ez a világ. A PUBG mindig a csúcson maradt, szinte semmi nem tudta letaszítani a trónról, köszönhetően a nagyszerű játékelemeknek, amelyek elég addiktívak, így talán ez a legjobb döntés, ha online PC-játékkal kapcsolódnál ki.

Ez a fejlesztés teljes mértékben a túlélésre összpontosít egy nagy szigeten, ahol zsákmányokat kell keresni. Ide tartozik a menedék, a fegyver, de még a ruhák is. A területen szövetségeket hozhatsz létre, de vigyázni kell azzal, hogy közben bárki és bármikor lerombolhatja a nehezen megszerzett erőforrásaidat.

A rendkívül izgalmas PUBG tehát a túlélésről szól, ahol csak akkor van esélyed a túlélésre, ha elég leleményes vagy. Elérhető PC-re, Xbox One-ra, PS4-re, valamint iOS-re és Androidra egyaránt. Így tehát biztosan nem maradsz ki a sorból, akiknek lehetőségük van betekintést nyerni ebbe a világba.

Splatoon 2 – a legjobb lövöldözős játék 2022-ben

A Splatoon 2-t a Nintendo fejlesztette ki, amely 2015-ben jelent meg, de a mai napig az egyik, ha nem a legjobb lövöldözős videojátéknak a piacon. Hozzá kell tenni, hogy kizárólag Nintendo Switchen érhető el a Platoon folytatása, amely egy színes, harmadik személyű vagy többszereplős darab. Mondhatni, hogy teljes mértékben eltér a megszokott lövöldözős típusoktól.

A játékosoknak tintahal-szerű fegyverükkel és polipjukkal mindent meg kell tintázniuk, ami láthatóvá válik, mindezt azért, hogy megpróbálják elosztani a színeket a térkép egészén. Az adatok szerint 4 év alatt több mint 9 millió példányban kelt el, amely egy- és többjátékos móddal egyaránt rendelkezik.

Jön a jövő telekkönyve

0

Fél évszázada nem látott méretű megújuláson eshet át néhány éven belül a magyar ingatlan-nyilvántartási rendszer. 2020-ban jöhet a háromdimenziós „telekkönyv”.

Fél évszázada nem látott méretű megújuláson eshet át néhány éven belül a magyar ingatlan-nyilvántartási rendszer. A föld alatti és földfelszín feletti létesítmények – parkolóházak, közlekedési csomópontok, telekommunikációs infrastruktúra – azonosítása iránti igény növekedése ugyanis szükségszerűvé teszi a kétdimenziós rendszer háromdimenziósra cserélését – írják Boncok Bettina és Kui Szilárd ügyvédek az Advocatuson, a Horváth és Társai DLA Piper Ügyvédi Iroda szakmai blogján.

Nem árt erre felkészülni, hiszen – mint olvasható –, erre nem is olyan sokára sor kerül, ugyanis várhatóan 2020. január 1-jétől bevezetik.

Mi van ma?

Szükség is van rá, mivel

a jelenlegi magyar ingatlan-nyilvántartási rendszer nem alkalmas

az ugyanazon a telken egymást gyakran fedő és keresztező létesítmények tulajdon- és egyéb jogának, illetőleg teherterjedelmének az egyértelmű feltüntetésére. A háromdimenziós objektumok felett fennálló egyértelműen beazonosítható és elkülönülő tulajdonjog elismerése a gazdasági forgalomban hitelbiztosítékul szolgálhatnának, ami ösztönzőleg hatna a hitelnyújtásra és gazdasági növekedést eredményezne – vélik a szerzők.

A jelenlegi magyar ingatlan-nyilvántartást 1972-ben egységesített ingatlan-nyilvántartási rendszerként vezették be. Ez integrált formában ötvözi a kataszteri térképi adatbázist és az ingatlan-nyilvántartást és 1997 óta az egész ország területén elektronikusan elérhető.

A magyar ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázis kétdimenziós, néhány kivételtől eltekintve.

A tervezett bevezetés

Az ingatlanfejlesztők és az egész országot behálózó infrastruktúrával rendelkező közműtársaságok erősödő nyomásának a hatására 2012 májusában új földmérési és térképészeti tevékenységről szóló törvényt fogadtak el, amely már előrevetíti a 3D ingatlan-nyilvántartás koncepcióját,  azzal az elsődleges céllal, hogy meghatározza az állam alapfeladatait egy háromdimenziós ingatlan-nyilvántartási rendszer jövőbeni bevezetéséhez és működtetéséhez szükséges jogi és műszaki követelmények kidolgozásában. Ennek a 3D ingatlan-nyilvántartás bevezetését a jelenlegi szabályozás 2020. január 1-jére teszi.

 

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK