Irán több száz rakétát lőtt ki Izraelre az esti légitámadásban

0
266
x.com

Irán 180 ballisztikus rakétát lőtt ki Izraelre. Az IDF ígéretet tett, hogy még ma este csapást mér a támadókra.

A The Jerusalem Post értesülései szerint Irán kedd este mintegy 180 ballisztikus rakétát lőtt ki Izraelre.

A támadást követően az izraeli médiának adott nyilatkozatában az izraeli  hadsereg – IDF – megfogadta, hogy erőteljes válaszcsapást mér a támadókra.

Izraeli média szerint egy gázai palesztin munkás életét vesztette a ciszjordániai Jerikó városában lezuhant rakétatöredékek következtében. Jake Sullivan, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadója szerint a kormány nyomon követi a palesztin civil ciszjordániai halálát.

A Magen David Adom vezérigazgatója, Eli Bin bejelentette, hogy közvetlen találat érte egy épületét Tel-Aviv északi részén. Az MDA azt is megerősítette, hogy három ember megsebesült Tel-Avivban támadás következtében.

Ezenkívül egy gederai chabadi iskolát közvetlenül találták el, ami egy hatalmas krátert és jelentős károkat okozott az infrastruktúrában. A 400 tanulót számláló iskola vezetőjét idézték:

„Csak arra gondolok, hogy néhány órával ezelőtt több száz diák tanult ott Ros Hásánáról.”

Az izraeli légvédelem több tucat rakétát lőtt le, amelyek Szíria felett repültek – közölték szíriai hadsereg forrásai a Reuters hírügynökséggel.

A Ben Gurion repülőtér bejelentette, hogy minden le- és felszállást leállítottak, leállították a vonatok forgalmát. Jordánia és Irak is lezárta légterét.

Károkat okozott a villamosenergia-infrastruktúra Dél-Izrael egyes részein a beersebai rakétacsapást követően – közölte kedd este a The Israel Electric Company.

A nemzetbiztonsági miniszter közölte, hogy 13 000 készenléti osztagot mozgósított, amelyeket azonnal bevetnek Izrael egész területén.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .