HAZAI KORONAVÍRUS JELENTÉS, MEGJEGYZÉSEKKEL – 2021. október 15. péntek

0
5575
Pinterest

Hazánkban az elmúlt 24 órában 1.249 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki  az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) jelent. Ezzel 833.115 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A legutóbbi fertőzöttségi adat alapján a járvány terjedése gyorsul. Az elmúlt egy napban 61%-kal  több fertőzöttet regisztráltak, mint egy héttel korábban, míg az elmúlt egy hétben a fertőzöttek számának napi átlagos növekedése 35% volt.

A 800 feletti esetszám emelkedést jelent, az előző hét nap átlagánál magasabb a ma reggel közölt esetszám, ugyanakkor azt sejthetjük, hogy a valós esetszám a hivatalosan felderített esetekhez képest jóval magasabb.

Az elmúlt három napon 10 beteg hunyt el COVID 19 fertőzéstől.  A fertőzéstől elhunytak száma összesen 30.351.

Az aktív fertőzöttek száma 12.118. Kórházban 800 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 124-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 10.990-en vannak.

973 ezren már a 3. oltást is megkapták.

A kórházi kezeltek között az  arány 80-90%-ban a beoltatlanok fertőződhettek. 

Az előző napon 16.277 új tesztet végeztek el, a teszteken belüli pozitív tesztek aránya pedig trendszerűen növekszik. Az elmúlt 24 óra adatai alapján a pozitivitási ráta 7%!!!-os.

Az a kormány amelyik koronavírus világjárvány idején képes pusztán politikai, vagy éppen szavazatszerzési okokból felülírni a járványügyi megelőzés, védekezés szabályait, képes tömegrendezvények sokaságával biztos táptalajt adni az egyébként is vészesen közeledő  negyedik hullámnak, az a kormány 

 Nem csak felelős, hanem bűnös is!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .