Arab harcosok az orosz seregben

0
335
youtube.com

Putyin másfél milliós hadsereget akar, és ehhez minden toborzási lehetőséget kihasznál: a muzulmán világban keres és talál harcosokat, akik jó pénzért kockára teszik az életüket Ukrajnában, ahol több mint két és fél éve zajlik a megnyerhetetlen háború, melyben az oroszok mennyiségi fölényét az ukránok technikai tudással ellensúlyozzák, mely a nyugati támogatás eredménye.

Megalakult az orosz hadsereg első arab zászlóalja – vette észre Nemes Gábor, a Kossuth Rádió egykori moszkvai tudósítója. Mennyiért teszi kockára az életét Putyinért egy átlagos arab harcos? Havi 2000 dollárért – mondja Alekszej Remizov, az Insider tényfeltáró újságírója, aki hozzáteszi: féléves frontszolgálat után az arab katonák megkaphatják az orosz állampolgárságot is. Manapság persze ez nem mindenkinek vonzó ajánlat hiszen a nyugati világban gyanakodva fogadják az orosz útlevelet, majdnem úgy, mint ahogy azt Majakovszkij híres versében megírta – Vers a szovjet útlevélről.

Mit keresett Teheránban az orosz miniszterelnök?

Hétfőn Misusztyin orosz miniszterelnök Pezeskian elnökkel és más iráni vezetőkkel elsősorban a gazdasági együttműködésről tárgyalt. Nyugaton azzal vádolják Iránt, hogy drónokat szállít Oroszországnak, melyet a hadsereg felhasznál Ukrajnában. Erről Sojgu, egykori hadügyminiszter tanácskozott pár héttel ezelőtt Iránban – jelenleg ő a majd mindenható Honvédelmi Tanács titkára. Ez a testület döntött az ukrajnai háborúról, melyet ellenzett Geraszimov vezérkari főnök és Nariskin, a katonai hírszerzés parancsnoka. Jellemző a moszkvai állapotokra, hogy mindketten továbbra is megőrizték tisztségüket: Geraszimov nem csak hogy megmaradt vezérkari főnöknek, de ő irányítja az ukrajnai “különleges hadműveletet.” Nariskin tábornok kapcsolatban áll a CIA főnökével, Bill Burns-szel, aki korábban az Egyesült Államok moszkvai nagykövete volt.

Oroszország elítélte Naszrallah sejk meggyilkolását, a Hezbollah vezérét az izraeli hadsereg pontos csapással likvidálta. Ez a precíz digitális technológia rendkívüli mértékben irritálja Oroszországot, mert Ukrajnában sok tábornokot és főtisztet veszített el a hadsereg hasonló módon. Az orosz digitális technológia lemaradt az amerikai és az izraeli mögött.

Misusztyin orosz miniszterelnök Örményországban egy eurázsiai fórumon vett részt teheráni látogatása után, ezen a fő téma a poszt szovjet államok digitális együttműködése volt. Moszkva befolyása jelentősen gyengült az egykori szovjet tagállamokban azt követően, hogy Putyin parancsára az orosz hadsereg megindult Ukrajna ellen 2022 február 24-én.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .