Lemondott a Trump szerint félnótás diplomata

0
1595
WASHINGTON – Secretary of Homeland Security Jeh Johnson hosts a meeting with Sir Kim Darroch, British Ambassador to the U.S. in Washington, D.C., May 4, 2016. Official DHS photo by Barry Bahler.

Sir Kim Darroch a távozását bejelentette távozását. Azt közölte Jeremy Hunt brit külügyminiszterrel, hogy a kiszivárogtatás után kialakult helyzetben lehetetlenné vált munkájának folytatása.

Lemondott az Egyesült Királyság washingtoni nagykövete, akinek a Trump-stábról szóló,  lesújtó értékeléseket tartalmazó bizalmas táviratait kiszivárogtatták a brit sajtóhoz, ezzel diplomáciai válságot okozva a két ország között.

Sir Kim Darroch a távozását bejelentő levelében közölte Jeremy Hunt brit külügyminiszterrel, hogy a kiszivárogtatás után kialakult helyzetben lehetetlenné vált munkájának folytatása, és az egyetlen felelős eljárás, ha átadja a helyét egy új nagykövetnek.

Darroch a táviratokban – amelyeket valaki eljuttatott a Mail on Sunday című konzervatív vasárnapi brit tömeglapnak – egyebek mellett azt írta, hogy Donald Trump elnöksége alatt a Fehér Ház „egyedülálló mértékben működésképtelenné vált”, az amerikai kormányt „késhegyig menő” belvillongások jellemzik, és az elnök pályafutása „dicstelen véget érhet”.

Trump azonnal bejelentette, hogy megszakítja a kapcsolattartást a diplomatával, keddi Twitter-bejegyzéseiben pedig „félnótásnak”, „igen ostoba fickónak”, „felfuvalkodott bolondnak” nevezte a brit nagykövetet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .