“Soros György és Magyarország” címmel rendezett konferenciát a Republikon Intézet

0
88

Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke azt mondta, szerinte “kevés olyan szervezet van, amely annyit tett, annyit segített a rendszerváltásban, mint a Soros Alapítvány”.

Horn szerint az 1980-as években Soros György a pénzbeli támogatások odaítélésekor semmilyen elvárást nem fogalmazott meg, az egyetlen feladat az volt, hogy a pénzt a leghatékonyabban használják fel. Az elnök úgy véli, hogy a 90-es évek közepén, amikor az üzletember úgy látta, hogy a politikai rendszerváltás lezajlott, inkább a közoktatás és az egészségügyre fókuszált. Soros alapítványai ekkor internetkapcsolattal rendelkező számítógépeket adományoztak iskoláknak, amelyek akkoriban gyakorlatilag luxuscikkeknek számítottak.

Horn elítélte a kormány “politikai hecckampányát” és “gyűlöletkeltő, hagymázas hazugságtömegét”, szerinte ennek hatásait

“30-40 év alatt nem fogjuk kiheverni”.

Elmondása szerint nem azzal van a baj, hogy egy egykori Soros-ösztöndíjas véleménye megváltozik, hanem az, ha elutasítja a vitát.

A konferencián számos akadémikus beszélt, a történészektől kezdve a szociológusokon át egészen a civil szakértőkig. Az eseményre ugyan nem hívtak meg olyan neves földönkívüli- és Soros-szakértőket, mint Andreas von Rétyi, akinek konteós könyvéből nemrégiben ötezer példányt rendelt a Fidesz a kedvenc háziblogjuk kiadójától, viszont délután helyet kapott egy vita is, ahol Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója, illetve G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója és a kormánypárti 888 főszerkesztője próbálta kideríteni, hogy “Van-e Soros-terv?”.

Varsányi Bence

Kapcsolódó cikkek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here